ANKARA / ALTINDAĞ - Nazife Hatun İlkokulu

NAZİFE HATUN İLKOKULU

1967

TARİHÇE

Okulumuza adı verilen Nazife Hatun (1892-1952) Ankara´nın yerli halkındandır. Babası bankacı Mehmet Bey'dir. Annesi Huriye Hanım'dır. Nazife Hanım Abidin Urgancı ile evlidir. Nazife Urgancı 1952 ölümünden sonra Kavaklardan Önder son durağa kadar olan arsa varislerine kalmıştır. Nazife Urgancı´nın kızı Halise Baykal annesinden kendisine kalan hissesini eşi Müştak Bey ile birlikte okul yeri olarak Milli Eğitime hibe etmeye karar verirler. Halise Baykal ve eşi Müştak Bey arsa üzerine yapılacak okulun isminin "Nazife Hatun" olması kaydıyla 3600 metrekarelik ve 180.000 liralık arsayı bağışlarlar. Bağış işini Halise Baykal´a vekaleten eşi Müştak Bey yürütür. Tapu kayıtlarında bağış yapan Müştak Baykal´dır.

Bu arsa üzerine 1964-1965 yıllarında bodrum ve zemin kattan ibaret olan okulumuz inşa edilmiştir. 1967´de birinci kat inşa edilerek 14 dershane ile eğitim ve öğretime açılmıştır. Daha sonra lüzum üzerine bazı depo ve salonlar derslik haline getirilerek 18 dershane ile eğitim ve öğretime açılmıştır.

Okulumuz Nazife Hatun İlköğretim Okulu iken, 2012 yılında 4+4+4 eğitim sisteminden dolayı Nazife Hatun İlkokulu'na dönüşmüştür.      Ayrıca okulumuz bünyesinde 2015-2019 yılları arasında Nazife Hatun Geçici Eğitim Merkezi de faaliyete göstermiştir.

Okulumuz binasının 2018 Eylül ayında yıkılması sonucunda geçici olarak Battalgazi ortaokulu eski binasına taşınmıştır. Okulumuz yeni binasının inşaatı tamamlanmış olup, 2021 yılında yeni binasına geçmiştir.

Okulumuzun Yeni binasında 24 derslik, 2 ana sınıfı, Z kütüphane, Matematik Sınıfı, çok amaçlı salon, 2 müdür yardımcısı odası,  2 Rehber Öğretmen odası ile spor odası bulunmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 14 sınıf öğretmeni, 1 İngilizce öğretmeni, 6 PİKTES Öğreticisi ile 6 Ücretli öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzda 18 şube E-Okul, 3 şube uyum sınıfı olmak üzere toplam 21 şubemiz bulunmaktadır.

Okulumuza annesinin ismini verdiren insanlık örneği Nazife Hatun´un kızı Halise Baykal ve eşi Müştak Baykal ile o zamanın okul koruma derneği başkanı Müştak, Zekeriya Çakmak ve dernek üyelerini Türk Milli Eğitim camiası ve okulumuz mensupları ebediyen unutmayacak ve şükranla anacaklardır.

Yayın: 08.03.2021 - Güncelleme: 15.08.2023 14:33 - Görüntülenme: 555